Littlefield - Image 1_LR.jpg

Littlefield, Colston Bassett

Built against two garden walls, this mid-century inspired dwelling sits within the grounds of an existing property in the Vale of Belvoir.

 

The pavilion form, green roof and landscaping have been designed to minimise the visual impact on the existing property and provide privacy to both dwellings.

The layout is orientated around a large open plan kitchen, living and dining space with a master suite to one end and a guest suite at the other. Large rooflights bring light in to the rear of the plan and offer sky views whilst the glazed South-East façade offers views out to the private garden.

The design uses a simple materials palette of timber and concrete. The concrete acts as a canvas for the natural play of light as it changes through the day whilst the timber linings bring warmth to the spaces.

littlefield sketch.jpg
Littlefield - Image 9_LR
Littlefield - Image 9_LR

press to zoom
Littlefield - Image 7_LR
Littlefield - Image 7_LR

press to zoom
Littlefield - Image 9_LR
Littlefield - Image 9_LR

press to zoom
1/2
Littlefield - Image 8_LR.jpg
Littlefield plan with text.png
Littlefield - Image 11_LR.jpg
Littlefield - Image 3_LR.jpg
Littlefield - Image 5_LR.jpg
Littlefield - Image 12
Littlefield - Image 12

press to zoom
Littlefield - planning 3d view
Littlefield - planning 3d view

press to zoom
Littlefield - Image 4_LR
Littlefield - Image 4_LR

press to zoom
Littlefield - Image 12
Littlefield - Image 12

press to zoom
1/3

Related projects